-
Ajatteletko, että asioiden tekohengittäminen lisää onnellisuutta?
Alkuun haluun heti sanoa tän: Ei oo itsekästä tehdä asioita, joista ite nauttii. Se on osa hyvinvointia, oman tyytyväisyyden lisäämistä omaa elämää kohtaan, mutta myös vastuun ottamista omasta elämästä, eikä sen sysäämistä muiden harteille. Voit saada apua ja tukea eri alojen valmentajilta, jos on tarve, mutta siitä huolimatta oot ite vastuussa! Kun multa joku aika sitten jotkut kysy, että mikä on mun tavoite, niin sanoin että olla onnellinen. En vaan tajunnut, ettei onnellisuutta metsästetä sitä etsimällä ja siks olinki onneton. Etin sitä muista ihmisistä, elin mennessä, mietin aikoja, jotka oli ollu onnellisia ja tarrauduin niihin, vaikkei mun elämä oikeesti enää ollu samanlaista kun silloin ja olin itsekin ihan eri ihminen…
-
Armollisuus ja joustavuus – ehkä väärinymmärretyt asiat hyvinvoinnissa?
Armollisuus ja joustavuus – nää kaks asiaa on sanoja, joihin törmää usein, kun puhutaan hyvinvoinnista ja muutoksesta. Ne on tärkeitä asioita matkalla kohti määränpäätä, mutta on hyvä avata niitä vähän auki, sillä musta näitä ei avata tarpeeks, mitä niillä tarkoitetaan ja miten niitä hyödynnetään. Sanotaan vaan, että ’opitaan olemaan armollisia ja joustavia’, ’on tärkeetä olla armollinen ja joustava’. Käytän näitä itekin mun valmennuksissa, mutta ne on hyvä käydä läpi, jottei tuu väärää kuvitelmaa niiden käytöstä ja lopulta päädytäänkin ajamaan omaa hyvinvointia ehkä sinne negatiiviseen suuntaa, vaikka luullaan, että ollaan nyt armollisia ja joustavia – ja varmasti ollaankin, mutta ehkä ei ihan niissä kohdissa, kun olis hyvä. Oon mun valmennusvuosien aikana…
-
Hyvinvointimatkani – Miten itse löysin tasapainon
Tää ei oo pelkkä tarina siitä, miten löysin tasapainon ravintoon ja liikuntaan, vaan jouduin menemään oman hyvinvointimatkan aikana todella syvälle omiin ajatuksiin ja uskomuksiin. Ja oon edelleen mun hyvinvointimatkalla – itse koen, että hyvinvointi on matkaa, jota kuljemme koko elämämme, ei vain määränpää. Sitä täytyy ylläpitää, välillä tulee ’säröjä’ ja hyvinvointi voi järkkyä, mutta rutiineihin palaaminen auttaa takaisin raiteilleen, kun pohja on rakennettu ja mieli mukana. Mä pitkään ajattelin, että hyvinvointi on sitä, että syödään vaan 100% terveellisesti, liikutaan kurinalaisesti ja sitten näiden myötä seuraa hyvinvointi. Todellisuudessa oma hyvinvointini meni vaan kauemmas tällä toiminnalla. Kokeilin jos mitäkin dieettiä, aloitin aina maanantaina uudestaan tiukemmalla kieltolistalla ja joka kerta olin varma, että…